14-letna Laura Rogora do 9a

Objavljeno: 28. Junij 2016 - 09:46
Komentarji: 0 komentarjev

Laura Rogora je bila v februarju uspešna v smeri Grandi Gesti (9a) v plezališču Sperlonga. S štirinajstimi leti je postala druga najmlajša plezalka na svetu in prva Italijanka s preplezano smerjo težavnosti 9a. Plezalka, ki je aktualna državna prvakinja tako v težavnostnem kot v balvanskem plezanju, je postala deseta plezalka na svetu, s preplezano smerjo devete stopnje po francoski lestvici.

Za smer je v sedmih obiskih plezališča potrebovala približno 20 poskusov. Linija se začne z lahkim uvodnim delom v navpični steni, po prvi tretjini pa postaja vse bolj previsna. Nadaljuje se z gibi, težavnosti 8a+. Po dobrem mestu za počitek sledi detajl 8b+, ki vodi do krajšega odmora pred ključnim delom smeri, ocenjenim z 8c/c+. Za konec se priključi sosednji smeri Invidia, ki je v celoti ocenjena z 8b+. Intervju ter celoten vzpon si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vir: epic.tv

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.