13-letni Jaka Jaki preplezal smer La la land, 8b/b+

Objavljeno: 18. September 2018 - 09:55
Komentarji: 0 komentarjev

Mladi plezalec Plezalnega društva za razvoj plezalne kulture preplezal svojo najtežjo smer.

Jaka Jaki je v plezališču Čreta preplezal smer La la land (8b/b+). Isto smer je pri trinajstih letih uspelo preplezati njegovemu klubskemu kolegu Aneju Batagelju, zdaj pa mu je "naslov" najmlajšega slovenskega plezalca s preplezano smerjo težavnosti 8b/b+ le za nekaj dni prevzel Jaka. Naj še omenimo, da je kot prvi smer preplezal Jernej Kruder in jo ocenil z 8b+, danes pa se v različnih virih giblje od 8b do 8b+. Za našo objavo smo uporabili kot vir Športnoplezalni vodnik Sidarta (2017).

Naslovna fotografija: Jaka Jaki

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.