13-letna Ema Seliškar do prve 8b!

Objavljeno: 16. Marec 2018 - 09:12
Komentarji: 0 komentarjev

Plezalka iz AK Slovenska Bistrica je postala najmlajša slovenska plezalka, ki je uspešno preplezala smer, ocenjeno z 8b.

Ema Seliškar je na najboljši možni način izkoristila šole prost dan. V plezališču Osp je preplezala smer Karies (8b), ki si jo je za enega od glavnih pomladanski ciljev izbrala že na jesenskem taboru. V prvem poskusu je najprej naredila vse gibe in z magnezijem osušila nekaj mokrih oprimkov. Nato je sledil prvi pravi poskus, pri katerem je padla na višini tretjega kompleta. Že ob naslednjem vstopu v smer, ki je pomenil skupno četrti poskus, je v celoto povezala vse gibe in se veselila vrha smeri. Še isti dan se je preselila v sosednjo Mišjo Peč, kjer je za piko na i preplezala še smer Gospodar prstanov (7c+).

Rezultata Eme Seliškar, ki jo vodi trener Boštjan Potočnik, je v zadnjih letih naredila velik napredek pri plezanju v skali. Februaraja 2017 je preplezala svojo prvo smer z oceno 8a, slaba dva meseca kasneje pa je na seznam dosežkov že vpisala smer, ocenjeno z 8a+. Do danes ima preplezanih že devet smeri, ocenjenih z 8a, od tega eno "na fleš", dve smeri 8a+ in še zadnjo 8b. Ema je z zadnjim dosežkom postala tudi najmlajša slovenska plezalka, ki je uspela preplezati smer, ocenjeno z 8b. Pred tem je bil ta "rekord" v lasti Janje Garnbret.

Vir in naslovna fotografija: AK Slovenska Bistrca

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.