Zlato, srebro in dvakrat bron v Švici

Objavljeno: 8. Julij 2018 - 11:59
Komentarji: 0 komentarjev
Švicarski Uster je 30. junija in 1. julija gostil šesto tekmo evropskega pokala 2018, tretjo v težavnostnem plezanju. Slovenska mladinska reprezentanca je osvojila štiri medalje, in sicer Luka Potočar zlato, Tjaša Slemenšek in Lucija Tarkuš srebrno in Lana Skušek bronasto.
 
Potem ko je dva tedna prej zmagal na tekmi v avstrijskem Brunecku, je v Švici Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) že drugič zapored stopil na najvišjo stopničko v kadetski kategoriji (do 18 let), konec maja pa postal mladinski evropski podprvak v težavnosti. V konkurenci do 18 let se je Lučka Rakovec (ŠD Proteus) uvrstila tik pod zmagovalni oder, na četrto mesto. Žiga Zajc (PS Ascendo) je dosegel 22. in Andrej Polak(PK Kamnik) 28. mesto.
 
V konkurenci mladink (do 20 let) sta drugouvrščena Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) in tretjeuvrščena Lana Skušek (ŠPO PD Komenda) morali premoč priznati le zmagovalki, Švicarki Michelle Hulliger. 
Med najboljšimi ostaja tudi Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), v Ustru druga med starejšimi deklicami, od nje je bila boljša le Ukrajinka Nika Potapova. V kategoriji do 16 let je odlično nastopilo še več slovenskih plezalk: Maja Majcen (ŠPO PD Celje Matica) je bila četrta, Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica) deveta in Letija Fajfar (AO PD Kranj) enajsta.
Ta konec tedna slovensko mladinsko reprezentanco v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja v Münchnu čaka naslednja - in zadnja - tekma MEP v težavnosti, 21. in 22. julija pa še zadnja balvanska preizkušnjega letošnjega MEP. Konec avgusta bo svetovno mladinsko prvenstvo v Moskvi in nato balvansko evropsko mladinsko prvenstvo v Bruslju, oktobra pa so na sporedu mladinske olimpijske igre v Buenos Airesu.
 
Iskrene čestitke!
 
Vir: pzs.si/ Manca Čujež
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.