Triglav The Rock Ljubljana - kvalifikacije tudi letos v Kopru

Objavljeno: 30. Marec 2018 - 15:08
Komentarji: 0 komentarjev

Slovenija bo maja letos ponovno gostila najboljše balvanske plezalce na svetu na tekmovanju Triglav The Rock Ljubljana.

Tekmovanje v balvanskem plezanju Triglav The Rock Ljubljana bo tudi letos sestavljeno iz kvalifikacij, polfinala in finala. Zmagal bo tisti, ki bo v najmanj poizkusih preplezal največje število balvanov.

Kvalifikacije bodo že drugo leto zapored potekale dan pred tekmovanjem. Začele se bodo v petek, 18.5. ob 15.00 uri v Plezalnem centru Plus Climbing v Kopru. Na kvalifikacije se lahko prijavijo vsi, ki bodo v letu 2018 dopolnili 15 let. Tekmovalci bodo razvrščeni v dve kategoriji, moško in žensko. Prijave se odprejo v aprilu, zato spremljajte spletno stran dogodka www.therockljubljana.com.

V polfinale, ki bo potekalo 19. maja med 13.00 in 15.30 uro na Kongresnem trgu v Ljubljani, se uvrsti 10 najboljših plezalk in plezalcev na povabilo organizatorja ter po 10 najboljših iz obeh kategorij iz kvalifikacij. V večernem finalu, ki se začne ob 20.00 in bo v neposrednem prenosu tudi na RTV Slovenija, bo prostor samo za šest najboljših plezalk in šest najboljših plezalcev iz polfinala, ki bodo skušali ponoviti ali naslediti Janjo Garnbret in Chona Jongwona, lanskoletna zmagovalca tekmovanja.

Vir in fotografija: www.therockljubljana.com.

Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.