Otvoritev prenovljene plezalne stene na Logu

Objavljeno: 28. Marec 2018 - 21:47
Komentarji: 0 komentarjev

Plezalna stena v športnem parku Log, je stara deset let. Na njej se je odvilo več kot osem tekmovanj za državno prvenstvo in tri tekmovanja za svetovni pokal v balvanskem plezanju, na katerem je leta 2012 zmagala svoj čas ena najboljših športnih plezalk na svetu, Mina Markovič. Plezalna stena je last občine Log – Dragomer, zanjo pa že od samega začetka skrbi Športno plezalno društvo Korenjak.

Plezalna stena je v desetih letih doživela več preobrazb in nadgradenj. Nekatere od njih so bile nujno potrebne, nekatere zaradi dotrajanosti materiala in varnosti, druge pa zaradi organiziranja tekmovanj na najvišji ravni.

Konec leta 2017 so člani športno plezalnega društva Korenjak sklenili, da steno posodobijo in prenovijo dotrajane lesene plošče, ki predstavlja površino po kateri se pleza. Takšen poseg je bil nujno potreben, saj je več kot trideset odstotkov matic, ki služijo za privijanje oprimkov, bilo poškodovanih, nekatere lesene plošče pa so bile poškodovane do te mere, da so bile za plezanje že skoraj nevarne.

Športno plezalno društvo Korenjak je steno prenovilo z lastnimi sredstvi in sredstvi donatorjev ter naklonjenosti občine Log – Dragomer. Za prenovo so potrebovali tri mesece. Oblika plezalne stene je prilagojena novim smernicam, ki nakazujejo razvoj športnega plezanja in se razprostira v velikosti 200 kvadratnih metrov. Kakšne barve je, kako izgleda in kakšna je njena oblika, pa ostaja skrivnost.

V soboto 7. 4. 2018 ob 13.00 vabijo na VELIKO OTVORITEV PLEZALNE STENE, ki bo potekala v okviru družabnega piknika na katerega so povabili več kot tristo nekdanjih članov društva Korenjak in skoraj dvesto ostalih, ki zadnja leta pomagajo pri uspešnem delovanju društva. Pri simboličnem prerezu traku bo sodeloval župan občine Log  - Dragomer, Miran Stanovnik.

Na dan otvoritve bo potekalo revialno tekmovanje družabnega značaja. Postavljenih bo trideset različnih balvanskih smeri, na katerih se bodo lahko poizkusili vsi ljubitelji športnega plezanja.

Piknik bo brezplačen. Udeleženci pa bodo lahko prispevali prostovoljna sredstva, v zameno, pa dobili novo društveno majico ali ovratni trak.

Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.