Foto zgodba z reprezentantko Katjo Kadič

Objavljeno: 16. Avgust 2017 - 11:17
Komentarji: 0 komentarjev

Pred časom sem si zamislil, da bi bilo nekoč fino fotografirat nekoga, ki dejansko zna vrhunsko plezat in da bi bilo super, če bi bila to ženska. Vmes sem se moral še malo priučit pritiskat na sprožilec, a se je kmalu ponudila priložnost, ki sem jo z veseljem izkoristil...

S Štebetovim Nejcem in drugimi prijatelji iz ŠD Freeapproved smo kar precej razmišljali o najprimernejši lokaciji. Poletno visoko sonce in zahod, ki je sedaj "preveč na zahodu", nam je ta najbolj optimalne lokacije zamaknil v jesen, vsaj za vajo pa sem si predvsem jaz želel prvo fotografiranje naredit že prej. 

Katja Kadič in Polona Dobrovoljc
Prihod in priprave prijateljic Katje Kadič in Polone Dobrovoljc.

Katjo sem poznal le "virutalno", njeno ime pa se je zlasti v zadnjem času vse večkrat pojavljalo med vrhunskimi rezultati naših reprezentantov (v balvanskem) plezanju. Simpatično mlado plezalko sem v živo spoznal na plezalnem treningu v Balvaniji. Hitro sva bila dogovorjena za fotografiranje, precej dlje časa pa sva usklajevala datume za dejansko izvedbo. 

Katja Kadič in Polona Dobrovoljc
Babji čvek ali vroča debata o plezalnih čevljih.

Katjo je spremljala (in med plezanjem varovala) njena prijateljica Polona, meni pa je s prenašanjem opreme in asistenco v steni (po nekaj orošadah) priskočil na pomoč Dušan Huč. Zaradi Polone in njenih plezalnih veščin v trenutnem stanju še vedno trpi moj ego, ampak naj to ne bo predmet te objave :)

Ob našem poznopopoldanskem prihodu je bilo sonce še visoko, temperature pa vse prej kot prijetne. Bilo je vroče in soparno, zato smo v počasnem tempu pripravljali plezalno in fotografsko opremo in se nekaj trenutkov še zadrževali v senci, kar sem s pridom izkoristil za fotografiranje. 

Katja Kadič s pogledom na morje
Po razglede v pripravi na plezanje.

Več fotografij in zaključek foto zgodbe si lahko ogledate na spletni strani fotografa Anžeta Čokla >>

Foto in besedilo: Anže Čokl

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.