Prva akcija v Sloveniji za urejanje gorskokolesarskih poti

Objavljeno: 18. April 2017 - 14:59
Komentarji: 0 komentarjev

Prvi konec tedna v aprilu je v izvedbi Mednarodne zveze gorskokolesarskih organizacij (IMBA Europe) širom Slovenije na različnih lokacijah potekalo kar 35 delovnih akcij urejanja gorskokolesarskih poti. Delovne akcije se je udeležilo približno 500 prostovoljcev, ki je opravilo več kot 3000 delovnih ur in uredilo več kot 100 kilometrov poti.

Zelo odmevna je bila akcija na Brjah v Vipavski dolini, kje se je urejanju poti pridružil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Borut Pahor ureja gorsko kolesarsko pot
Borut Pahor pri urejanju gorskokolesarske poti.

Med gorskimi kolesarji ima Vipavska dolina sloves ene najbolj vznemirljivih destinacij za izživljanje adrenalina. Skrbno izbrane poti omogočajo vse vrste gorskega kolesarjenja, vso leto. V akciji na Brjah so člani ajdovskega Kolesarskega kluba Črn trn ter ostali prostovoljci uredili opuščeno poljsko pot, pridružili pa so se jim tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ajdovski župan Tadej Beočanin ter aktualni svetovni prvak v štirikrosu Mitja Ergaver.

Ideja za ureditev gorske kolesarske poti na Brjah se je porodila ob naraščanju  števila gorskih kolesarjev v Vipavski dolini ter zavedanju, kako dobri gostje so gorski kolesarji. Novo urejena pot je umeščena tako, da kar najbolje promovira Vipavsko dolino in nudi korist tudi lokalni skupnosti.

Kako je potekalo delo urejanja kolesarske poti  na Brjah v Vipavski dolini si lahko ogledate v spodnjem videu.

Foto: Klavdij Blažko

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.