Bovški filmski festival BOFF že čez teden dni

Objavljeno: 20. December 2016 - 15:04
Komentarji: 0 komentarjev

10. izvedba festival filmov o športih na prostem in naravi BOFF v Bovcu med 27. in 30. decembrom. Dame imajo svoj dan, dejavnosti za lep praznični teden bo na pretek. 

Od začetka desete izvedbe festivala filmov o športu in naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) nas loči le še teden dni. Začne se v torek 27. decembra s prvim dnevom projekcij v Stergulčevi hiši sredi Bovca. V sredo in četrtek se nadaljuje na isti lokaciji, vsak dan od 17. ure dalje. V petek, zadnji festivalski dan, pa se seli v večjo dvorano Kulturnega doma Bovec.

Tematski sklopi in domače zastopstvo:
Večeri s skupno 38 filmi treh tekmovalnih in dveh netekmovalnih kategorij so razdeljeni v 90-minutne sklope, med katerimi je tudi nekaj tematskih. Tako je prvi, torkov z začetkom ob 17. uri, povsem slovenski. Na ogled bo šest filmov domačih avtorjev: 28-minutni Od doma do doma Tadeja Vintarja ter krajši Lovci na človeške ribice Cirila Mlinarja, Športno plezanje Aleša Ferenca, Potop v Velika korita Soče Igorja Klavora, Jadranje od Slovenije do Grčije s športnim katamaranom Igorja Stropnika in promocijski Dunking Devils promo Mitja Legata.

Še dva slovenska filma sta na sporedu v petek v kulturnem domu: ob 17. uri Prečkanje Islandije lani preminulega Jureta Breceljnika in v sklopu z začetkom ob 20. uri še Kanin je ... popolno igrišče iz Red Bullove produkcije, ki ga bo spremljala predstavitev lansko zimo izvedenega deskarskega projekta. Film s kaninskega tekmovanja deskarjev in smučarjev Freeride Battle 2006, ki sodi v netekmovalno kategorijo Era, bodo predvajali v sredo v sklopu z začetkom ob 18. uri.

Športnicam in avanturistkam pa je posvečen lep del sredinega sporeda. Med drugim v sklopu z začetkom ob 18. uri smučarski Between z Julio Mancuso, pokojno Matildo Rapaport in drugimi, v povsem damskem sklopu z začetkom ob 22. uri pa Poumaka o plezanju v džungli Francoske Polinezije, The voyage of swell o potepanju po Tihem oceanu, Brette iz serije Reel Rock o plezanju v Severni in Južni Ameriki ter Full moon o deskanju v Britanski Kolumbiji. Povsod so v glavnih vlogah ženske.

S predavanji na Grenlandijo in na balkanske reke:
Predavanja so že od začetkov BOFF-a dodana vrednost za obiskovalce. Prvo z naslovom Zadnji ledeni lovci o inuitskih lovcih z vzhodne Grenlandije bo pripravil Rožle Bregar, član filmske ekipe Jureta Breceljnika. Predavanje bo v torek ob 20. uri. V četrtek ob isti uri pa bo Rok Rozman z gosti predstavil projekt Balkan Rivers Tour za zaščito balkanskih vodotokov pred pretirano gradnjo jezov. Projekt je na BOFF-u napovedal že lani, ko je s filmom Zakaj? tudi osvojil prvo nagrado v kategoriji kratkih športnih filmov.

V spremljevalnem sporedu pa so še sprehodi in izleti po Bovcu in okolici z vodnico Katjo Mrakič, izlet v jamo Srnica z OPASEN mountain sports, filmska delavnica za osnovnošolce z društvom Nina film, test smuči Fischer na Kaninu z Alpsko šolo Bovec, stojnica s knjigami Planinske zveze Slovenije, Didakte in Sidarte ter za zaključek jubilejnega festivala tudi koncert skupin Sky Smokers in Le Serpentine.

Več na http://www.boff.si

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.