Šrauf dobil svojo smer v Temenu

Objavljeno: 1. November 2016 - 18:57
Komentarji: 0 komentarjev

Anže Klarič (AO Matica) in Matija Volontar (AO Jesenice) sta 9. avgusta v južni steni Temena preplezala linijo, za katero sta domnevala, da je nova smer. Že takrat sta v poročilu omenjala star klin, a ker drugih sledi morebitnih predhodnikov nista našla, sta smer poimenovala Pajek.

Izkazalo se je, da sta v območju Pajka že leta 1978 plezala Stane Belak - Šrauf in Janez Gril. Smeri se sicer povsem ne pokrivata, ker pa je njun potek precej podoben, je prišlo med mlado in staro generacijo do dogovora - smer se sedaj imenuje Šraufova smer.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.