Poletni tabor Kamničanov na Češkem in vabilo na klubski večer

Objavljeno: 14. September 2016 - 17:01
Komentarji: 0 komentarjev

Plezalni klub Kamnik je mlade plezalce tudi letos med poletnimi počitnicami v avgustu odpeljal na plezalni tabor v tujino. Po lanskoletnem plezalnem taboru v Frankenjuri v Nemčiji se je tokrat zgodil med granitnimi balvani v okolici mesta Petrohrad na Češkem.

Plezalnega tabora na Češkem se je udeležilo dvanajst mladih plezalcev in trije spremljevalci, ki so se z dvema kombijema odpeljali na pot. Cilj avtokamp Jesenice je sledil po malo več kot šeststo prevoženih kilometrih in devetih urah vožnje, kjer se je postavilo šotore za čas plezalnih počitnic. Prvo jutro se je zbudilo v moker dan, ki je dobro namočilo skalo v okolici. Zato so prvi poskusi plezanja po granitnih balvanih kar dolgo iskali suho skalo. Peter in Aljaž sta takoj splezala svojo prvo smer z oceno 7 - Žihadlo SD 7c+.

Sledila sta dva lepa dneva, ki sta se dodobra izkoristili za plezanje v sencah dreves. V lepem vremenu so se Kamničani napenjali v sektorju Brana in bili uspešni v balvanih do 7B+. Tretji dan so našli lepe balvane v gozdičku pod gradom, katere se ne sme izpustiti. Spet sta po 7C+ posegla Peter in Aljaž, Katri pa je uspelo v svoji prvi smeri z oceno 7.

Četrti dan je bil dan za počitek, ki se ga je izkoristilo za obisk in ogled 80 km oddaljene prestolnice Češke, mesta Praga. S spočitimi rokami, a utrujenimi nogami od hoje po glavnem mestu Češke, se je naslednji dan zopet plezalo po balvanih. Tokrat malo drugačen stil plezanja, brez oprimkov, saj so bili vsi balvani kot veliki jajci in je bilo vse "sloparsko". A to ni oviralo Aljaža, ki je edini uspel v smeri "Super mantal" z oceno 7C+. Sončen in kar topel plezalni dan, se je zaključili malo predčasno za osvežitev v bližnjem jezeru.

Predzadnji plezalni dan je ponovno zmagala narava in presenetila z dežjem, ki je ponehal šele v popoldanskem času. Ker ni bilo časa za počitek, se je izkoristil za plezanje na umetni balvanski steni in večernim sprehodom v 50 km oddaljenem mestu Plzen.

Zadnji plezalni dan pa se je zopet izkoristil na balvanih pod gradom, ki so bili na srečo že suhi, zato so se z ostrimi majhnimi oprimki borili do noči, oziroma dokler niso bili vsi prsti in še kaj drugega krvavi. Najbolj borbena sta bila Žiga in Jakob, ki sta se z ostrim granitom borila, dokler nista na skali dobesedno pustila vse kože in nekaj krvi s prstov in kolen. Naslednje jutro je bilo le še za pospravljanje rezidence (šotorov) in odhod proti domu.

Plezanje na Češkem bo v besedi in fotografiji obširneje predstavljeno na kamniškem klubskem večeru v četrtek, 22.9.2016 ob 21:00, v balvanskem plezalnem centru v Kamniku. Vstop je prost! Vabljeni vsi, ki vas bi si želeli ogledati preplezane izzive in kako na splošno izgleda tovrstni plezalni tabor.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.