Novi slapovi v Seebachtalu

Objavljeno: 13. Februar 2015 - 07:40
Komentarji: 0 komentarjev

Skriti raj za ledne plezalce!

Aktivnost slovenskih plezalcev v avstrijski dolini Seebachtal nad Mallnitzem so zasledili tudi lokalci. V želji po podanju novih informacij predvsem o novih slapovih in smereh, ki so bili preplezani to zimo, nam je Stefan Lieb poslal poročilo. V povezavah si lahko pridobite vse potrebne informacije o slapovih, legi, težavah, dolžini ipd.

Stefan Lieb: "Mario Willitsch in Stefan Lieb sva – skupaj z Robertom Roithingerjem, Markusom Achleitnerjem, Haraldom Rechlingom in Katharino Lind – kljub slabim vremenskim in lednim razmeram v januarju opravila verjetno sedem prvenstvenih vzponov v Seebachtalu. Mario, je na začetku te tople našel prvo linijo in nastala je smer Alles in Buddha. V naslednjih dneh so ji sledile ostale. Kar verjeti nismo mogli, da te markantne slapove v dolini ni preplezal še nihče. Razlog verjetno tiči v malo daljšem dostopu - do slapov je potrebno hoditi dve uri. Tako smo odkrili pravi skriti raj."

Novi slapovi so:

Buddhabrot  (Mario Willitsch in Harald Rechling 9.1.15) 330m WI5

Zen oder die Kunst Eis zu hacken  (Stefan Lieb, Mario Willitsch in Robert Roithinger 29.1.15) 130m WI6+ M6+

Alles in Buddha  (Mario Willitsch in Stefan Lieb 8.1.15) 140m WI5

Icebreaker  (Markus Achleitner in Stefan Lieb 31.1.15) 100m WI6+ M7

Thors Hammer  (Mario Willitsch in Stefan Lieb 21.1.15) 175m WI6 M7-

MEIN SCHATZ!  (Stefan Lieb in Katharina Lind 24.1.15) 165m WI5

Thron der Götter  (Stefan Lieb in Mario Willitsch 8.1.15) 155m WI5+

 

Vir in fotografije: Stefan Lieb (mountaininfo.eu).

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.