Ledno plezanje Postojna

Objavljeno: 4. Februar 2014 - 13:30
Komentarji: 0 komentarjev

Tudi izredne razmere se lahko dobro izkoristi

Zanimivo idejo, kako izkoristiti izredne vremenske razmere v korist plezanju, nam je poslal Tine Andrejašič. Takole je zapisal o "urbanem" lednem plezanju.

Nekaterim trenutne vremenske razmere in opustošenje povzročajo precejšnje preglavice. Drugi radi izkoristimo nastale razmere za opravljanje nekoristnega dela. Po čiščenju avtomobila, ki je prejel do 10 cm debel leden kožuh, sem opazoval zaledenelo fasado in razmišljal o lednem plezanju po njej. Če ne bi bila naša, bi se zagotovo zapodil vanjo s cepini in derezami. Na srečo se mi je porodilo vprašanje, kako je z ledom na zidu, ki pregrajuje Javorniško pot in železničarsko progo. Po jutranjem ogledu sem široko nasmehnil ustnice in zaman klical Tineta Ščuko (AO Želežničar) naj se hitro odpravi. Telefoni namreč tudi ne delajo. Zapeljal sem se do njegovega bloka, kjer so že sanirali posledice polomljenega drevja in ledu. Takoj sva se odpravila v popolno bojno opremo in zlezla prvenstveno ledno prečnico na zaledenelem postojnskem železničarskem zidu. Ocenila bi jo s 4. Po osmih dolžinah in nekaj fotografiranja sva pospravila stroje in odšla na topel čaj. Odlično za zimske razmere z nevarnostjo plazov 5 stopnje!

 

Besedilo in fotogrfije: Tine Andrejašič

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.