Triglav ima nov rekord, ki znaša 3 ure in 13 minut

Objavljeno: 10. September 2017 - 14:39
Komentarji: 0 komentarjev

Ana Čufer je nova hitrostna rekorderka poti na Triglav. Gorski tekačici iz Dobravelj pri Ajdovščini, članici KGT Papež, je 6. septembra uspelo preteči po trasi iz Krme na Triglav in nazaj, s časom 3 ure in 13 minut, kar je tudi novi ženski hitrostni rekord vzpona in spusta po tej trasi.

Sprva je mlada Primorka načrtovala hitrostni vzpon na Triglav že v ponedeljek, a je mogla zaradi slabega vremena in novozapadlega snega za dva dni prestaviti svoj podvig in s tem tudi organizacijo. Zaradi dvodnevnega zamika je moglo sodelovanje pri projektu izpustiti kar nekaj njenih spremljevalcev, a vseeno sta ji lahko na poti ob strani stala in pomagala brat in njen partner.

Ana Čufer na štartu iz Krme
V sredo ob 8.35 se je Ana zapodila iz Krme proti vrhu Triglava.

Ana je dokazovala svoje sposobnosti, uspehe in odlične rezultate že v preteklosti. Je lanska zmagovalka slovenskega pokala v gorskih tekih. Med bolj pomembne in odmevne letošnje rezultate zagotovo sodi tek Wings for life, ki ga je odtekla v Čilu ter vrhunsko drugo mesto na teku v italijanski Collini, kjer je postavila tudi nov rekord v spustu.

Moški rekord teka na Triglav šteje 2 uri in 25 minut

Naj omenimo še, da se je leta 2013 enakega podviga lotil slovenski turni smučar Nejc Kuhar, ki ima še vedno v lasti hitrostni rekord v moški konkurenci s časom 2 uri 25 minut in 24 sekund.

Ana Čufer z novim časovnim rekordom na Triglav
Ana je za vzpon potrebovala 2 uri in 9 minut.

Tehnični in časovni podatki hitrostnega vzpona Ane Čufer

Vmesni časi: Pragarca: 50', Konjsko sedlo: 1h 11', Planika: 1h 34', Triglav: 2h 9', Planika: 2h 26', Krma: 3h 13'

Skupni čas: 3 ure in 13 minut (vzpon: 2 uri in 9 minut, spust: 1 ura in 4 minute)

Tehnični podatki:

  • Kilometri: 17,2 km
  • Višinski metri: 1924 m
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.