Ta teden se začne 12. Bovec outdoor film festival (BOFF)

Objavljeno: 24. December 2018 - 07:32
Komentarji: 0 komentarjev

Od petka, 28. do nedelje, 30. decembra bo v Bovcu potekal Boff, festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi. V petek se lahko udeležite okrogle mize in predavanj, v soboto in nedeljo pa si boste lahko ogledali kar 27 filmov.

Petek: predavali bodo Žiga Humar, Aljaž Anderle in Bogdan Biščak

V petek ob 16. uri z okroglo mizo o upravljanju veslanja na Soči, ob 18. uri pa sledi prvo predavanje: Žiga Humar bo govoril in pokazal soteskanje po Evropi. Ob 19. uri o svojih ledenih strasteh predava ledni plezalec Aljaž Anderle. Ob 20. uri predavateljski oder prevzame zadnji govorec večera, alpinist Bogdan Biščak, ob 21. uri pa razstavo svojih slik odpre slikar in kipar Evgen Čopi Gorišek. Program bo potekal v Stergulčevi hiši.

Sobota in nedelja: 27 filmov v štirih sklopih, 9 je slovenskih

V soboto se projekcije filmov v veliki dvorani Kulturnega doma Bovec začnejo ob 17. uri, v nedeljo ob 18. uri. Filmi so razvrščeni v štiri sklope na dan, do dve uri. Tudi po tematiki so združeni v sklope. Eden bolj snežni s smučanjem in deskanjem po strminah, drugi okoljski, tretji s športnicami v glavnih vlogah, pa letenje, divja voda, seveda kot vedno tudi plezanje in gorsko kolesarjenje dobita svoj prostor. Filmov slovenske produkcije bo tokrat na sporedu devet, prisotni pa bodo tudi vsi avtorji, s katerimi bomo spregovorili po projekcijah.

V soboto tudi dve delavnici

Sobotno dopoldne bosta obiskovalcem zapolnili delavnici. Izbirajo lahko med »fotopobegom« v okolico Bovca ali preventivno delavnico smučanja in deskanja izven urejenih smučišč na Kaninu.

Zaradi velikega zanimanja si predhodno rezervirajte vstopnice

Vstopnice bodo na voljo, in sicer:

  • za želeni sklop: 5 €,
  • dnevna: 8 €
  • za celoten 3-dnevni festival: 22 €.

Ker je bil lanski obisk projekcij in predavanj rekorden, predlagamo, da si s sporočilom na email naslov office@boff.si vstopnice rezervirate vnaprej.

Varstvo in animacija otrok v času festivala

Poskrbljeno bo tudi za varstvo in animacijo otrok – v bovški enoti knjižnice Cirila Kosmača Tolmin jih »prevzamejo« v soboto in nedeljo med 18. in 21. uro.

Spored in druge podrobnosti najdete na spletnem mestu festivala http://www.boff.si

Vljudno vabljeni!

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.