Snežak – Novi spletni portal o snežnih razmerah v gorah

Objavljeno: 23. Januar 2019 - 22:12
Komentarji: 0 komentarjev

Vsi ljubitelji zime in zimskih aktivnosti v gorah so bogatejši za nov informacijski portal, ki ponuja vse pomembne informacije za varno gibanje v snežnih razmerah – Snežak.si.

Vsako zimo se v gorah rekreira in s športom ukvarja vse več ljudi - zimsko pohodništvo (krpljanje), zimski alpinizem in vse oblike smučanja po »deviško« snežnih terenih (variantno smučanje, freeride, turno smučanje) so v izjemnem porastu, s tem pa se povečuje tudi verjetnost za nastanek nesreč.

Avtorji portala Snežak želijo zimskim obiskovalcem gora ponuditi preprosto in pregledno vseslovensko stičišče za izmenjavo informacij o aktualnih snežnih razmerah. Na ta način je cilj izboljšati osveščenost in obveščenost (“vse na enem mestu”) zimskih obiskovalcev gora.

Slovenski nežni portal Snežak.si

Kaj je namen in kaj najdete na portalu Snežak.si?

  • Na enem mestu zbrane informacije, ki lahko olajšajo in polepšajo smučarska doživetja v gorah, predvsem pa povečajo našo varnost na snegu.
  • Podatki o snežni odeji in nevarnosti snežnih plazov.
  • Opis zimskih razmer, ki jih lahko vsak uporabnik vnese preprosto, doda fotografije in kasneje tudi posodobi ali popravi.
  • Pregled opaženih snežnih plazov, ki jih uporabnik vnese hitro in preprosto, do te mere, da je dovolj informativen za vse morebitne nove obiskovalce gora. Vsak vnos je anonimen - tako kot plaz ne ločuje med Janezom in Ano, tudi pri poročanju to ni pomembno.
  • Vsak uporabnik lahko hitro in sistematično poišče opise, ki ga zanimajo (npr. po obdobju, gorovju, gori, smeri, avtorju, oceni smučarskih užitkov ali oceni občutka varnosti).
  • Omogočena komunikacija med uporabniki v obliki komentarjev in zasebnih sporočil.

Oglejte si novi slovenski snežni portal Snežak.si, preizkusite njegovo delovanje in s svojimi objavami, komentarji, kritikami in predlogi postanite aktivni del uporabnikov. Z deljenjem svojih opažanj zimskih razmer v gorah, boste pripomogli k večji varnosti in preventivi.

Spletna povezava >> Snežak.si <<

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.