Policija poziva k večji previdnosti v gorah

Objavljeno: 16. Avgust 2017 - 15:28
Komentarji: 0 komentarjev

Zaradi številnih nesreč v gorah, do katerih je prišlo v minulih tednih, policija poziva k premišljenim odločitvam in k večji previdnosti ter upoštevanju tudi vremena. Včeraj je ekipa za helikoptersko reševanje v gorah s policistom gorske policijske enote posredovala kar štirikrat.

Vročina je nevarna tudi v gorah, zato naj bo izbira ture premišljena in prilagojena dejanskim in realnim zmožnostim posameznika in njegovemu zdravstvenemu stanju, svetujejo na policiji.

Treba je hoditi po označenih poteh, uživati dovolj brezalkoholne pijače ter turo prekiniti in poklicati pomoč, če pride do zdravstvenih težav. Večje tveganje za poškodbe in nesreče predstavlja tudi drugi del ture, ko se pohodniki vračajo in so že utrujeni, zato naj za sestop izbirajo lažje poti.

Kdor je preutrujen, naj si na varnem mestu odpočije in se vrne v dolino še pred temo.

Foto: Mojca Odar
Vir: STA

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.