Osem krogov in pol - slovenska premiera filma

Objavljeno: 3. April 2017 - 08:58
Komentarji: 0 komentarjev

Osem krogov in pol - slovenska premiera filma, Kinodvor, 7. april 2017, ob 12h in 14h.

Film je kot magistrski projekt Gregorja Kresala nastal na filmski akademiji slovitega holivudskega režiserja Davida Lyncha. Posnet je bil med aprilom in oktobrom 2015, v Iowi (ZDA), v pogorju Mt. Blanca ter v Slovenskih Alpah. V neobičajni strukturi psihološke drame pripoveduje zgodbo slovenskega osvajanja gore Muztagh Tower, 7273m v Pakistanu leta 2008, ki se je končala tragično.

Format: DCP, slovenski podnapisi, 32 minut
Scenarij in režija: Gregor Kresal
Direktor Fotografije: Rožle Bregar
Ton: Gašper Loborec
Glasba: When in Rome – WIR2, Moby, Tomaž O. Rous
Igrajo: Joey Maida, Ana R. Cimperman, Miha Avguštin, Nejc Zajec
Produkcija: Sfinga Pro, 2016

Projekciji bo sledil dokumentarni film »iz zakulisja« (25 minut), o nastajanju Osmih krogov in pol, ter pogovor s filmsko ekipo.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.