Nova žalostna novica z Okrešlja – Gorskim reševalcem ukradli opremo

Objavljeno: 5. December 2019 - 17:00
Komentarji: 0 komentarjev
Foto: Ivo Avberšek

S policijske uprave Celje so sporočili, da so do zdaj še neznani storilci predvidoma včeraj vlomili v zavetišče celjskih gorskih reševalcev, od tam pa ukradli reševalno opremo, vredno več kot 3.500 €.

Brunarica oziroma Čajzovo zavetišče gorske reševalne službe iz Celja, ki stoji v neposredni bližini Frichaufovega doma na Okrešlju, je v zadnjih tednih služila kot izhodiščna baza delavcem, ki sanirajo pogorišče ravno omenjenega Frichaufovega doma. Po izjavi načelnika GRS Celje Aleša Kovača, so neznani storilci vlomili skozi vhodna in skladiščna vrata, iz brunarice pa so odnesli radijsko postajo in tehnično reševalno opremo cepine, dve statični vrvi, vponke z matico, priprave za spuščanje, sidriščne plošče v skupni vrednosti okoli 3.500 €. Težjo opremo, kot so nosila in zimske sani, so pustili.

Načelnik GRS Celje Aleš Kovač: »Mislim, da so bili na delu profesionalci, saj so imeli s sabo vrtalni stroj, zavrtali so skozi cilindre. Res so naredili zelo malo škode. Točno so vedeli, kaj delajo in kaj bodo vzeli.«

To ni prvi vlom v brunarico celjskih gorskih reševalcev. Pred tremi leti so prav tako vdrli skozi stranska vrata in odnesli radijsko postajo, cepine in čelado.

Žalostno je, da se vzema in krade reševalna oprema tistim, ki dajejo sebe pri reševanju življenj.

Naslovna fotografija: Ivo Avberšek
Vir: 24ur.com

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.