Nova plezalna stena v naravnem okolju trojiškega jezera

Objavljeno: 4. Julij 2019 - 15:47
Komentarji: 0 komentarjev

V juniju 2019 so osrednje Slovenske gorice dobile prvo umetno plezalno steno v naravnem okolju trojiškega jezera. Planinskemu društvu HAKL Sveta Trojica je ta pomemben športno plezalni objekt, s pomočjo donatorjev in Občine Sveta Trojica, uspelo postaviti v nekaj mesecih.

Z njim bodo omogočili ljubiteljem športnega plezanja na umetnih stenah plezanje na območju slovenje goriških občin, saj so do sedaj morali za te užitke poiskati na Ptuju ali Mariboru.

Stena je v sedanji prvi fazi opremljena s tremi plezalnimi smermi. A bo v naslednjih mesecih dobila še popolnejšo plezalno vsebino. Ko bo zgrajena v celoti bodo plezalne in balvanske smeri pokrivale dobrih 90 m2 površine.

V jesenskem času, ob začetku novega šolskega leta, bo za mlade planince iz okoliških osnovnih šol organizirana redna vadba plezanja pod strokovnim vodstvom športno plezalnih inštruktorjev, saj je med mladimi planinci izredno zanimanje. Morda pa bomo čez nekaj let dobili še drugo Janjo.

Otvoritvena slovesnost je potekala tudi pod okriljem akcije Slovenija planinari.

Tekst in foto: Drago Lipič

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.