Mount Everest viden iz 200 km oddaljenega Katmanduja

Objavljeno: 20. Maj 2020 - 14:40
Komentarji: 0 komentarjev

Zaradi razglašene epidemije novega koronavirusa širom sveta, se je »ustavilo« življenje v različnih oblikah. Tudi v Nepalu, severni Indiji in področju Himalaje je močno upadla uporaba motornih vozil, kar je v dobro narave prineslo močno zmanjšanje emisij CO2. Gorovje Himalaje je zdaj vidno kar iz Chandigarha, Kangčengzenga iz Siligurija, ter Mt. Everest kar iz 200 km oddaljenega Katmanduja.

V Katmanduju pričakovali še boljšo kakovost zraka

Kljub močnemu zmanjšanju uporabe motornih vozil in posledično izpustu emisij CO2 se kakovost zraka ni izboljšala toliko, kot so pričakovali v mesecu aprilu. Razlog so bili požari v Dhadingu, Nuwakotu in Chitwanu v začetku aprila, odprto kurjenje smeti v dolini, pa tudi čezmejna megla.

Avtor fotografij Abhushan Gautam, je opravil posnetke 10. maja, ko je bila proti večeru dobra vidljivost.

Vir: Nepal Times


Panoramski pogled na Katmandu, kot ga je videl Chobar 10. maja. Od leve proti desni: Gang Chhenpo, Urkinmang, Kangshrum, Gurkapo Ri, Dorje Lakpa, Lonpo Gang, Gyalzen Peak, Phurbi Ghyachu, Choba Bhamare, Gauri Shankar, Kang Nachugo, Mt Everest, Chobutse in Trakar Go.


Gauri Shankar, Kang Nachugo, Mt Everest, Chobutse.


Gurkapo Ri, Dorje Lakpa, Lonpo Gang and Gyalzen Peak.


Vedno večje mestno širjenje doline z Gang Chhenpo, Urkinmang, Kangshrum, Gurkapo Ri, Dorje Lakpa, Lonpo Gang, Gyalzen Peak in Phurbi Ghyachu 50 km stran proti severu.


Trojica Baudhha Himal, Himalchuli in Manaslu ob sončnem zahodno od Katmanduja.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.