Marko Prezelj med nominiranci za nagrado bob leta 2017

Objavljeno: 13. December 2017 - 17:49
Komentarji: 0 komentarjev

Časnik Večer izvaja tradicionalni, že 19. izbor boba leta po mnenju bralcev Večera in širše slovenske javnosti. Med desetimi finalisti je tudi izjava alpinista Marka Prezlja. Glasovanje poteka do 10. januarja 2018.

Za najboljšo izjavo, ki je bila v zadnjem letu objavljena v časniku Večer in na Večerovi spletni strani, se poteguje deset finalistov: Bojan Golčar, Srečko Cehnar, Marko Vezovišek, Svetlana Slapšak, dr. Darja Kerec, Andrej Velkavrh, Ninna Kozorog, ddr. Matjaž Mulej, dr. Vladimir Prebilič in Marko Prezelj. 

Marko Prezelj, alpinist: "Z virtualnim svetom so nas nategnili. Google earth, street view, vse vidimo. Ampak to je kot virtualni seks."

Izjava je iz intervjuja z Markom Prezljem in Urbanom Novakom (oba AO PD Kamnik). Avgusta se je po uspešni odpravi na Arjuno z njima pogovarjala novinarka Franja Žišt > Alpinizem in blef ne gresta skupaj.

Več o odpravi Kijaj Nullah 2017: Vse ali nič - nova prvenstvena smer Česna, Novaka in Prezlja v Himalaji.

Vse izjave najdete na spletni strani Bob leta, kjer lahko do 10. januarja 2018 tudi glasujete >>> za najljubšo izjavo. Na osnovi števila glasov bodo zmagovalni bob leta 2017 razglasili na slovesni prireditvi v SNG Maribor.

Vir: PZS, Manca Čujež
Foto: Marko Prezelj

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.