Gnezdenje ptic v plezališču Kotečnik

Objavljeno: 8. Marec 2019 - 10:59
Komentarji: 0 komentarjev
Foto: Miran Krapež

Zaradi gnezdenja ptic, omejitve plezanja v plezališču Kotečnik.

Obveščamo vas, da v plezališču Kotečnik, sektor Nos, velja omejitev plezanja zaradi gnezdenja, za enkrat še neznane ptice. V smeri Srebrna streha, Črno beli blus, Djihad Var. in Diagonala v vrhnjem delu smeri pod sidriščem v lunkji je gnezdo polno jajc, zato vas naprošamo, da spoštujete ptice ter teh smeri do nadaljnega ne plezate.

Prosimo vse plezalce, da upoštevajo omejitev ter se strogo držijo morebitnih obvestil v plezališču!

Ker se približuje obdobje gnezdenja mnogih ptic, se lahko v mesecu marcu in aprilu pričakujejo nova obvestila, kje in do kdaj veljajo omejitve plezanja.

Upoštevanje plezalnih omejitev zaradi gnezdenja ptic je tudi del plezalne etike.

Foto: Miran Krapež

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.