11. Bovec Outdoor Film Festival je tu

Objavljeno: 27. December 2017 - 12:04
Komentarji: 0 komentarjev

Enajsta izvedba bovškega festivala filmov o športu in naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) je pred vrati. Začetek v četrtek 28. s predavanji, v petek in soboto projekcije v Kulturnem domu.

Po lanskem jubileju se festival BOFF v Bovec zopet vrača z nekaj novostmi. Potekal bo tri dni: prvega dne, v četrtek 28. decembra, le s predavanji v Stergulčevi hiši; nato pa v petek 29. in soboto 30. s projekcijami 26 filmov na velikem platnu Kulturnega doma Bovec. Vsak dan pa si lahko obiskovalci dan popestrijo tudi z organiziranim izletom ali delavnico.

Četrtkova predavanja ob 18. uri odpira slikar gorskega sveta Danilo Cedilnik – Den, nadaljuje švicarski športni umetnik Simon Charrière in zaključi Aljaž Verdev, ki se je potikal po zimskem Jukonu.

Med filmi, dolgimi in kratkimi, je kot vedno večina posvečena športom in podvigom v naravi, nekaj pa se je bolj osredotoča na naravo samo. Tudi štirje domači so na sporedu (kajakaški Balkan&Turčija Blaža Stana, Zadnji ledeni lovci Jureta Breceljnika in Rožleta Bregarja, rolkarski Vinograd Tomaža Šantla ter Proti horizontu: Grenlandija Miha Podgornika), pa še dva tuja s posnetki iz Slovenije in s slovenskim akterjem. In če že omenjamo domače, moramo tudi Martino Čufar kot eno od treh akterk v francoskem plezalskem filmu Voies féminines in Darjana Andrejca v avstrijskem Vulkanskem kraljestvu.

Večina domačih avtorjev in akterjev se bo tudi udeležila projekcij. Med sogovorniki na odru bosta tudi Podgornik in njegov partner v grenlandski avanturi Ivica Kostelić.

Med najrazličnejšimi filmi tuje produkcije je vedno težko in nehvaležno izpostavljati posamezne, zato tudi tu omenimo tistega, ki bo imel spremstvo glavnega akterja: plezalski in alpinistični čudežni deček David Lama bo v živo zastopal film Annapurna 3 – Nepreplezano.

Projekcije v Kulturnem domu se začenjajo ob 17. uri in se po sklopih nadaljujejo pozno v večer po 23. uri.

Letos bo festival izjemoma potekal brez strokovne žirije, podelili pa bodo dve nagradi po izbiri občinstva – eno najboljšemu filmu festivala in drugo najboljšemu domačemu filmu. Pokrovitelj nagrade za domači film je ELES.

Na delavnicah, ki se začenjajo zjutraj, bodo v petek obiskovalci spoznavali male skrivnosti velikih mojstrov fotografiranja s telefonom, v soboto pa varno smučanje in deskanje izven smučišč. Vse tri dni festivala bo ob 14. uri organiziran tudi izlet v jamo Srnico.

Vstopnice – za sklop, dan, abonma ali kar paket s smučarsko vozovnico za Kanin – so na voljo na prizorišču uro pred prvo predstavo.

Več na boff.si

Prenesite si zloženko s podrobnim sporedom

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.