Zimski vzponi 2.0

Objavljeno: 8. December 2019 - 18:48
Komentarji: 0 komentarjev

Dvanajst let je minilo od izdaje vodnika LEDNI VZPONI (SIDARTA, 2007), vse zaloge so že zdavnaj pošle, voda pa pozimi še vedno rada spreminja svoje agregatno stanje iz tekočega v kristalno. V pripravi je nova knjiga, večja boljša, barvna, zato vas ob tej priliki naprošam, da nam s kakšno podrobnostjo, novico, popravkom ipd. priskočite na pomoč. 

Loška stena. Vir: Gregor KresalSkratka, tole je poziv vsem slovenskim lednim plezalkam in plezalcem, ki imate kakršnokoli pripombo na zapisane besede starega vodnika, tudi tistim, ki se vam v digitalnem arhivu valja kakšna posrečena fotografija katere od slovenskih lednih smeri, ki ste jo preplezali ali pa zgolj opazovali od daleč in tistim, ki bi nam bili pripravljeni zaupati podatke, opise ali dejstva o novih smereh, ki ste jih od leta 2007 pa do danes potegnili v naših gorah. Skratka, prepričan sem, da kot zavestni ledolomilci, snego-gazi, po-skali-praskarji in kombinatorci tudi sami veste kaj vse bi nam še utegnilo priti prav. Če bo šlo tako kot mora, boste v začetku naslednje sezone v rokah že lahko držali sveže Zimske vzpone. 

Super slap Kosobrin. Vir: Gregor KresalPodatke zbiramo na: zimski.vzponi@gmail.com

Na tem e-naslovu bom tudi osebno dosegljiv za debate, polemike in druge stvari o slovenski zimski plezariji, ki so, nekatere na prvi pogled včasih postranske, a se koncu nekatere izkažejo za pomembne in bi lahko njih dejstva potem vključili v novo knjigo. »Za domovino, s cepinom – naprej!«

Gregor Kresal, december 2019

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.