Zahteven zimski vzpon na Prenju (BIH)

Objavljeno: 31. December 2015 - 09:21
Komentarji: 0 komentarjev
zimski vzpon, Prenj, Bosna in Hercegovina

3. zimska ponovitev Bosanske smeri v Izgorjeli grudi.

Stena Izgorjele grude, ki se nahaja na Prenju velja za eno najmogočnejših, najtežjih in posledično najpomembnejših sten tega področja, smeri v njenih stenah, še najbolj pa v petstometrski severni steni, veljajo za legendarne.

Eno izmed njih, Bosansko smer (IV/V, 500 m), ki je bila prvič preplezana poleti leta 1967 sta 26. in 27. decembra 2015 plezala bosanska alpinistaBesim Muminović i Admir Andelić in tako opravila šele 3. ZP. 

Vir in fotografije: Admir Andelić.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.