Z jadralnim padalom nad Broad Peak - VIDEO

Objavljeno: 8. Avgust 2016 - 13:56
Komentarji: 0 komentarjev

Francoz Antoine Girard se je 23. julija z jadralnim padalom dvignil dobrih sto metrov nad Broad Peak (8051 m) in tako s "poletom stoletja" postavil tudi višinski rekord.

Vrh, na katerem sta pred kratkim stala Slovenca Aleš Česen in Luka Lindič, je nadletel do višine 8157 metrov.

Girard je z "vzletel" iz ledenika Baltoro in polet nadaljeval čez vrh Trango Towerja na Concordio. Od tam se je ob zahodni steni Broad Peaka ob zelo dobri termiki dvignil do vrha 12. najvišje gore sveta in še dobrih še metrov nadenj.

 

Vir: planetmountain.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.