Vseslovenski alpinistični tabor - Pipa miru

Objavljeno: 17. Junij 2019 - 07:23
Komentarji: 0 komentarjev

Tabor bo potekal 21. - 23. junija 2019 na Petkovih njivah pod Vršiči.

Tabor AO Kamnik organizira že 13 let in je namenjen spominu na vse umrle alpiniste, prijatelje, ki pa so ostali v spominih. Pipa pa je namenjena predvsem sprostitvi razgretih strasti.

Namen je plezanje v okoliških hribih (Vežica, Vršiči, Lučki dedec, JV stena Lučke Brane ali Babe in J stena Ojstrice, lahko tudi severna). V okolici nekdanje koče na Korošici so tudi športno plezalne smeri.

Spi se v šotorih v okolici kurišča pod steno na njivah. Tekoča voda je pod Lučkim Dedcem, 200 m od pogorele koče.  Vse kar se prinese s seboj , se tudi odnese nazaj v dolino. Vsi glasbeniki ne pozabite svojih inštrumentov, da bo ob večerih glasno. Znamenita pipa miru bo zaokrožila v petek in soboto zvečer.

Dostop do Petkovih njiv je možen iz doline Kamniške Bele ali s planine Podvežak.

Dodatne informacije so možne na elektronskem naslovu ziga.orazem@gmail.com (vodja tabora: Žiga Oražem, AO PD Kamnik).

AO Kamnik zagotavlja, da se bo imdo udeleženci tabora imeli odlično, prostora za šotore ne bo zmanjkalo, dostopa do pod sten ni veliko; samo do Petkovih njiv je treba prikorakati s težkim nahrbtnikom.

Vir in fotografija: AO Kamnik.

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.