Violinca - nova smer v južni steni Nad Šitom glava

Objavljeno: 9. Julij 2020 - 12:36
Komentarji: 0 komentarjev

Nad Vršičem je na voljo nova večraztežajna navrtana smer.

Ime: Violinca

Plezala: Tomo in Dragica B. Česen, 29.6. in 7.7.2020

Opis: Smer je v celoti opremljena s svedrovci, ima 4 raztežaje. Potrebujete 8 kompletov in vrv 60m za spust nazaj po smeri.

Glede težavnosti je še malo usklajujevanja s prvimi ponavljalci. V prvem (40 m, 8 svedrov) in tretjem raztežaju (slabih 30m in 7 svedrov) so mnenja nekje od 5c do 6a (6a + ?), drugi (2 svedra) in četrti raztežaj (3 svedri) sta lažja, tam okoli 4b/b+. Gre za lepo smer, bolj objektivno oceno pa bodo povedali ostali ponavljalci.

Še opomba: pri prvem spustu z vrha je potrebna previdnost glede proženja kamenja, ki je na zadnji polici pred vrhom (zlasti, če kdo pleza za vami ali pa če je nekdo v smeri Kamenkov kamin), zadnji spust naravnost iz sidrišča pa je dolg točno 30m in zato je vrv 60m obvezna

Vrisi so pa na priloženi sliki (nova smer je označena z rdečo barvo): rdeča Violinca, modra Steber ob Kamenku, zelena Vidova.

Vir in fotografija: Tomo Česen.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.