Velik skalni podor na območju Mont Blanca

Objavljeno: 27. Avgust 2018 - 16:49
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: PGHM Chamonix Mont-Blanc

Iz Cahmonixa poročajo o velikem skalnem podoru v pogorju Mont Blnca blizu Aiguille du Midi-ja.

Podor se je zgodil 22. avgusta 2018 v priljubljeni alpinistični smeri Arete des Cosmiques, grebensko prečenje, ki vodi na vrh Aiguille du Midija. Tamkajšnje oblasti do nadaljnjega odsvetujejo vsakršno plezanje v tej smeri in gibanje v bližini podora. Poročajo še, da so se večji premiki zgodili že dan prej, zaradi pravočasnih opozoril pa k sreči ni prišlo do nobene nesreče. Strokovnjaki, ki nadzirajo območje, dodajajo, da le to ne bo stabilno pred zimo. V enem izmed stolpov grebena Arete de Cosmiques se nahaja tudi športnoplezalna smer Digital Crack, najvišje ležeča smer z oceno 8a v Evropi.

Vir: PGHM Chamonix Mont-Blanc

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.