V severni steni NŠG

Objavljeno: 11. December 2019 - 08:00
Komentarji: 0 komentarjev

Plezanje stare klasike v starih razmerah.

V visokogorju je v zadnjem mokrem mesecu zapadlo veliko snega, ki pa še ni predelan. Slabe razmere so predvsem na osojnih oz. severnih pobočjih in v stenah. Tudi zameti in opasti lahko predstavljajo velike težave in nevarnost.

Kljub vsemu pa naše stene že dobivajo obiske. Med plezalci, ki so se podali v led in sneg sta bila tudi Rok Einhauer in Jure Bukovec (oba AK Vertikala). Prvega decembra sta plezala Košir-Brelih (poleti IV/III-IV, 200m) v severni steni Nad šitom glave nad Vršičem. Kot opisujeta v poročilu na klubski strani sta se v smeri kar namučila, saj so bile razmere zelo slabe. 

Vir in fotografija: AK Vertikala.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.