Uspeh več navez na Nanga Parbatu

Objavljeno: 4. Julij 2019 - 11:22
Komentarji: 0 komentarjev

Stefi Troguet s svojim vodnikom Alijem Sadparo , Sergi Mingote, Moesses Fiamoncini, Vitaly Lazo, Anton Pugovkin in Cala Cimenti so se z vrha že varno vrnili v tabor 4.

Včeraj je 'influencerka' in nekoč športna plezalka, zdaj pa predvsem avanturistka Stefi Troguet na svojem facebook profilu objavila novico, da je verjetno najbolj srečno dekle na vrhu Nanga Parbata. Že v prejšnjih dneh je bilo jasno, da je čas za to optimalen, saj so poleg nje in njenega vodnika na slovito goro odšli tudi drugi plezalci – med njimi Sergi Mingote, Katalonec, ki želi v enem letu doseči tri osemtisočake in Cala Cimenti, ki je z vrha opravil spust s smučmi. Ali mu je uspelo, zaenkrat še ni podatka, zato pa sta oddajnika, ki ju nosita Stefi Troguet in Sergi Mingote potrdila, da sta bila na vrhu in da sta se že spustila v tabor 4. Zaradi višinske bolezni se je spustil nižje eden izmed nosačev, Ali Roze, pomanjkanje časa zaradi dolgega sneženja pa je bilo razlog, da je sestopil soplezalec Sergija Mingnote, Mattia Conte.

Do konca meseca naj bi plezalci prišli tudi na K2, Broad Peak in Gasherbrum, odprave že potekajo. 

Jure K. Čokl

Vir in fotografija: explorersweb.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.