Solo vzpon Davida Lame na Lunag Ri - video

Objavljeno: 28. November 2018 - 14:27
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Sean Haverstock / Red Bull Content Pool

Posnetki solo vzpona Davida Lame na goro Lunag Ri (6907 m), ki se nahaja na meji med Nepalom in Tibetom.

David Lama je 25. oktobra 2018 sam osvojil še neosvojeni himalajski vrh gore Runag Li. Pred tem je skupaj s soplezalcem Conradom Ankerjem poizkušal že leta 2015, s katerim sta se zaustavila 300 metrov pod vrhom, leta 2016 pa se je, zaradi premočnega vetra, obrnil na grebenu 250 metrov pred vrhom.

Tokratni vzpon so posneli s pomočjo drona in s kamero, ki jo je Lama nosil pri sebi. Nekaj izvrstnih posnetkov si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vir: planetmountain.com

Fotografija: Sean Haverstock / Red Bull Content Pool

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.