Smučanje s Triglava - VIDEO

Objavljeno: 14. Marec 2020 - 11:18
Komentarji: 0 komentarjev

"Takšnega podviga se ne more lotiti vsak, saj mora imeti posameznik ogromno predznanja o alpinizmu, smučanju ter poznavanju razmer."

Matej Mejovšek, Andraž Šparovec in Bine Žalohar, vsi izkušeni alpinisti in smučarji so pred dnevi smučali s Triglava. Kot poroča siol.net, so bile razmere zelo na meji. "Sneg je bil takšen, da se ni dalo tekoče smučati. Zgornji del grebena je bil zelo izpostavljen skalam. Prehodi so bili dejansko ozki. Tam smo le odrseli." Več o spustu lahko preberete tukaj, podvig pa si lahko pogledate tudi v spodnjem videu.

To pa seveda ni bil prvi smučarski spust s Triglava. Že leta 1973 so Mitja Košir, Janez Brojan in Franci Mrak smučali s Triglava proti Kredarici, o čemer je Tone Fornezzi - Tof posnel tudi kratek film, leta 1974 pa sta Franci Mrak in Janez Dovžan ločeno smučala z vrha Triglava naravnost na Triglavski ledenik.  Severno steno Triglava sta prva po Slovenski smeri presmučala Janko Arh in Marko Šurc leta 1978.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.