Smrtna žrtev na Everestu zaradi kriptovalute

Objavljeno: 7. Junij 2018 - 10:20
Komentarji: 0 komentarjev

Ekspedicija, s ciljem prinesti in zakopati na strehi sveta digitalno denarnico, na kateri je shranjeno za 50.000 ameriških dolarjev kriptožetonov ASKT, se je 14. maja končala tragično za šerpo Lam Babu.

Po poročanju medijev Independent in Financial Times, se je družbeno omrežje ASKfm odločilo za nenavadno promocijo izdaje oziroma javne razprodaje (ICO) nove različice kriptožetonov z oznako ASKT (ASK token).

Na komercialno odpravo, ki jo je sponzoriral ASKfm, so se odpravili trije moški in ena ženska s pomočjo treh šerp. Cilj je bil, da se prinese na vrh Everesta digitalno denarnico, na kateri je shranjeno 500.000 kriptožetonov ASKT v vrednosti 50.000$ (cca. 42.000€) in jo na vrhu tudi zakopati. Tisti, ki bi jo na vrhu prvi dosegel, jo lahko seveda obdrži. Vse to pa z namenom, da bi pritegnili čim več vlagateljev k nakupu omenjenih kriptožetonov.

Odprava pa se je žal končala tragično za enega izmed šerp Lam Babu. Pri sestopu z vrha Everesta do baznega tabora 4, se je skupina štirih alpinistov in treh šerp zaradi slabega vremena ločila. Iz neznanega razloga se Lam Babu, eden od šerp, ni vrnil v BT4. Da pa je Lam Babu pogrešan, so ugotovili šele naslednje jutro in takoj začeli z obsežno iskalno akcijo, a žal neuspešno. Na Everestu se je v tem letu smrtno ponesrečilo že 5 oseb.

Vir: independent.co.uk in Financial Times

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.