Slovenska alpinistična odprava Denali 2019 se vrača domov

Objavljeno: 5. Junij 2019 - 08:27
Komentarji: 0 komentarjev

Franc Tertinek in Boris Repnik sta dosegla najvišji vrh Severne Amerike in opravila smučarski spust z njega.

Slovensko alpinistično odpravo je sestavljalo 5 članov: Davo Karničar, Franc Tertinek (AK Ravne), Ludvik Golob (AK Ravne), Boris Repnik (AK Slovenj Gradec) in Grega Kavšček (AK Ravne). Cilj odprave je bil vzpon na 6190 metrov visoki Denali, najvišji vrh Aljaškega gorovja ter smučarski spust z njega. Vrh sta dosegla dva člana odprave, Franc Tertinek in Boris Repnik. Zaradi spleta vremenskih in drugih okoliščin ostalim ni uspelo, so pa vsi zdravi in že na poti domov.

O odpravi Denali 2019 so posneli tudi film, člani pa imajo namen odpravo predstaviti tudi na številnih predavanjih po vsej državi. Predvidoma se v Slovenijo vrnejo v četrtek, 6. junija.

Jure K. Čokl

Foto: odprava Denali 2019

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.