Slovenska alpinistična odprava Denali 2019 odhaja na pot

Objavljeno: 7. Maj 2019 - 14:55
Komentarji: 0 komentarjev

Cilj odprave je doseči najvišji vrh Severne Amerike in opraviti smučarski spust z njega.

9. maja je na pot odšla slovenska alpinistična odprava, ki jo sestavlja 5 članov: Davo Karničar, Franc Tertinek (AK Ravne), Ludvik Golob (AK Ravne), Boris Repnik (AK Slovenj Gradec) in Grega Kavšček (AK Ravne). Cilj odprave je vzpon na 6190 metrov visoki Denali, najvišji vrh Aljaškega gorovja, na katerega imamo tudi Slovenci lepe spomine – prav od tod je že uspešno opravil spust na smučeh Davo Karničar v sklopu njegovega projekta smučanja z vseh sedmih najvišjih vrhov vseh celin leta 2004. O odpravi Denali 2019 bodo posneli tudi film, člani pa imajo namen odpravo predstaviti tudi na številnih predavanjih po vsej državi.

Jure K. Čokl

Naslovna fotografija: arhiv odprave PD Kamnik (2016)

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.