Sedej in Istenič priplezala na Tocllaraju

Objavljeno: 24. Julij 2019 - 13:03
Komentarji: 0 komentarjev

Primož Sedej in Ahac Istenič (oba ČAO) sta se povzpela na šestisočak Tocllaraju (6032 m) v Andih. Nanj sta priplezala po "normalki" (D).

S tem vzponom se je zaključil plezalni del črnuške odprave, ki je v Peru odšla 20. junija. Ekipo so sestavljali trije člani: Aljoša Hribar, Primož Sedej in Ahac Istenič.

Ob vzponu na Tocllaraju (Sedej in Istenič) so se povzpeli še na 6162 metrov visoko Ranrapalco (Hribar in Sedej) in ter v enem dnevu oz. 11 urah in pol preplezali Originalno smer  ("1985 Route", 6c+, 750 m) v steni La Esfinge (5325 m).

Vir in fotografija: ČAO.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.