Rusi z novo smerjo na Thalay Sagar

Objavljeno: 27. Oktober 2016 - 22:11
Komentarji: 0 komentarjev

Že septembra je ekipa ruskih plezalcev v severni steni Thalay Sagarja (6904 m) preplezala novo smer.

Informacije o dejavnosti alpinistov Dmitrya Golovchenka, Dmitrya Grigorieva in Sergeya Nilova v eni najbolj markantnih in velikih sten Garhwalske Himalaje (indijski del Himalaje) so do tega trenutka še precej skope. Kar je zanimivo, ker gre glede na podatke, za enega letošnjih boljših alpinističnih stvaritev.

Zaenkrat so alpinisti pripravili in objavili le kratek tehničen opis, vris smeri in nekaj fotografij vzpona v 1400 metrov visoki smeri. Smer poimenovano Moveable feast so jo ocenili ED2 (WI5, M7, 5c, A1-A3). 

Plezali so od 9. do 17. septembra 2016, ko so prišli na vrh. Še dva dni pa so potrebovali za povratke z gore v bazni tabor. 

Vir in fotografije: mountain.ru.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.