Rožič in Noč v Yosemitih

Objavljeno: 27. Oktober 2016 - 08:46
Komentarji: 0 komentarjev

Slavko Rožič (AO Tržič) in Jure Noč (AO Mojstrana) sta plezala v Yosemitih, kjer sta potipala kar nekaj poči v tamkajšnjih stenah.

Skupno sta preplezala 17 krajših in tudi dolgih smeri v stenah Manure Pile Buttress, Swan Slab, Royal Arches, Five Open Book, Half Dome, bila sta tudi v El Capitanu.

Ne samo plezala, kramljala sta tudi z megazvezdniki, kot na primer Adamom Ondro, Alexom Honnoldom, ter še nekaterimi manj znanimi a lokalno še bolj pomembnimi plezalci.

Kratek Slavčev report za AO Tržič si lahko preberete tukaj, obvezno čtivo o tej ameriški plezalni pustolovščini pa najdete v njegovem blogi na tej povezavi.

Fotografiej: Slavko Rožič.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.