Redka prosta ponovitev v južni steni Skute

Objavljeno: 10. Junij 2019 - 18:23
Komentarji: 0 komentarjev

David Debeljak (AO Rašica) in Gašper Pintar (PK Škofja Loka) sta v južni steni Skute preplezala Sončino direktno.

Gre za 380 metrsko smer, ki se ponaša s težavami (VIII+/-IX, VI). Debeljak in Pintar sta jo preplezala prosto, plezala sta izmenjaje v vodstvu (Debeljak vse v prvo oz. na pogled).

Po podatkih, ki smo jih uspeli pridobiti gre šele za četrti oziroma peti vzpon na pogled. Smer, ki sta jo 1. in 2. oktobra 1988 prva preplezala Tomo Drolec in Bojan Pollak ter ocenila s V (VI, A1 - 2), je jeseni leta 1997 prvi prosto preplezal Klemen Mali. Za njim sta jo na tak način preplezala le še Luka Lindič in Janez Svoljšak.

Fotografije: David Debeljak in Gašper Pintar

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.