"Prvinski dan v naših hribih"

Objavljeno: 1. Julij 2019 - 21:02
Komentarji: 0 komentarjev

Plezalni (tečajniški) izlet v redko obiskano steno v skupini Špičja.

Zadnji dan junija sta se dve navezi AO Železničar odpravili plezat Direktno smer v Vrh Labrje (2326 m). Skope informacije o smeri so našli na portalu Primorske stene. 500 metrska smer je bila s strani Petra Podgornika in Pavle Kurinčič preplezana leta 1983 v 3 urah. Pa se je njihovo plezanje malo zavleklo in tudi o oceni ter dolžini so pripravljeni diskutirati...

Ker se je tura izkazala za daljšo, tako daljinsko kot časovno, so ob sestopu čutili posledice dehidracije in utrujenosti. Na sestopu po sestopni smeri so zato naredili dva dodatna abzajla, saj korak ni bil več tako siguren in samozavest ne tako neomajana, kot bi bila sicer. Žejo in sončno pripeko so lajšali na snežiščih, ki so prišla še kako prav. Po krajšem postanku v Ravnem dolu so se dopravili proti avtu in z njim na dolgo pot v Ljubljano. Kljub vsemu je bila zaključna ocene ta, da je bila dobra tura in s celotno ekipo so preživeli en res prvinski dan v naših hribih.

Celotna reportaža je dostopna tukaj >>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.