Prvi prosti vzpon v smeri Sine Miko (Paklenica)

Objavljeno: 17. Junij 2020 - 08:47
Komentarji: 0 komentarjev

Sine Miko je 130 metrska smer v Stupu.

Siniša Škalec in Ivan Vitez sta v Paklenici preopremila staro tehnično smer Sine Miko in jo nato prosto preplezala. Verjetno gre za 1. PP ponovitev, težave sta ocenila do 7a/a+

V smeri sta pustila 12 klinov (pet od njih na štantih) in zamenjala en stari sveder. Za vzpon priporočata še set frendov (BD Camalot 0,3 - 2, dobro pridejo tudi mikro frendi) in set zatičev. Ocene po raztežajih: 7a/a+, 6b+, 4a, 4c. Dodala sta še, da prva raztežaja ponujata eno najlepših plezarij v kanjonu.

Smer, ki se nahaja v Stupu (na levi strani, za vogalom malo pred "nosom") sta prva preplezala Silvo Karo in Janez Jeglič ter jo ocenila 5c/A1.

Vir in fotografije: Siniša Škalec.

 

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.