Prva ponovitev Cince Marince (7c, 300 m) v Planjavi

Objavljeno: 5. November 2020 - 12:46
Komentarji: 0 komentarjev

V preteklih dneh je bilo kar nekaj zabeleženih vzponov v (južnih) stenah naših gora. V večini so bili to "domačini" - tisti, ki jim je to možnost ponuja njihova občina.

Med vsemi vzponi je verjetno na prvem mestu po težavah in načinu (prosti vzpon) prva ponovitev smeri Cinca Marinca (7c, 300 m) v južni steni Planjave. Po njej sta se na vrh povzpela Bor Levičnik (AO Ljubljana Matica) in Žiga Oražem (AO Kamnik). Slednji je uspel prosto in tako opravil šele drugi vzpon te vrste po Janezu Miklavčiču.

Vir in fotografija: AO Kamnik.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.