Prosta ponovitev smeri Odyssee v Eigerju - video

Objavljeno: 10. December 2018 - 12:26
Komentarji: 0 komentarjev
Vir fotografije: video

Barbara Zangerl in Jacopo Larcher sta avgusta opravila tretji prosti vzpon v smeri Odyssee (8a+, 1400 m) v severni steni Eigerja.

Smer, ki poteka v desnem delu veličastne stene, je sestavljena iz 33 raztežajev in velja za najtežjo prosto preplezano smer v steni. Vzpon sta opravila v štirih dneh brez vmesnih spustov v dolino. Vse raztežaje sta preplezala prosto, na način, da sta v lažjih delih smeri plezala izmenično, najtežje raztežaje pa oba v vodstvu.

Smer Odysee sta v letih od 2009 do 2013 opremila Roger Schaeli in Robert Jasper. Leta 2015 so skupaj s Simonom Geitlom opravili prvi vzpon, prvo ponovitev smeri pa je opravil Fabian Buhl.

Oglejte si video z izjemnimi posnetki, v katerega je strnjena celotna zgodba vzpona Barbare in Jacopa.

Vir: La Sportiva

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.