Pri 84 letih čez Anića kuk

Objavljeno: 12. September 2016 - 16:18
Komentarji: 0 komentarjev

Zelo zanimiva plezalna novica prihaja iz slovenskim plezalcem zelo znane in priljubljene Paklenice.

Josip Grdović, alpinistični inštruktor in plezalni vodnik v kanjonu, je na plezalni vrvi imel zelo zanimivo klientko. Avstrijko Mario Kittl je vodil preko znamenite 350 metrske stene Anića kuka in sicer po Mosoraški (5c) in Velebitaški smeri (6a+). Pri tem je najpomembnejši podatek, da ima Marija 84 let. Kljub temu pa je po Josipovih besedah pakleniške strmine premagala brez posebnih težav. 

"Za njo je plezanje vse na svetu, ona bi v gorah in stenah bila 24 ur na dan," je povedal Josip in dodal, da Marija skoraj bolje pleza, kot hodi - ker ima probleme s kolki, ji je dostop in sestop najnapornejši del ture.

Vir in fotografije: Jopsi Grdović

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.