Premrl in Emmett preplezala novo smer v slapovih Helmcken

Objavljeno: 8. Februar 2016 - 22:24
Komentarji: 0 komentarjev

Klemen Premrl in Tim Emmett sta preplezala najtežjo ledno smer v karieri.

Vrhunska ledna plezalca, Slovenec Klemen Premrl in Kanadčan Tim Emmett, sta za uspešen vzpon v slikovitih slapovih Helemcken v Kanadi v smeri Interstellar Spice, višine 80 metrov in previsnosti 35 metrov, porabila sedem dni.

Smer se začne v Clash of the Titans (WI10+), potem pa krene levo in sledi 28 svedrovcem do roba jame. Klemen je za uspešen vzpon potreboval pet, Tim pa štiri poskuse. Kanadčan je po vzponu zapisal, da gre za njuno najtežjo preplezano ledno smer v karieri in predstavlja novo raven težavnosti lednega plezanja. Dodal je še, da gre za neverjetno izkušnjo, ki si jo bo zapomnil za vedno.

Fotografije na FB profilu Tim Emmett>>>

Naslovna fotografija: Tim Emmet

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.