Premrl in Emmet v smeri Interstellar Spice - video

Objavljeno: 9. December 2016 - 19:24
Komentarji: 0 komentarjev

Super posnetki iz smeri Interstellar Spice v slapovih Helmcken v Kanadi.

Klemen Premrl in Tim Emmet sta februarja v slapovih Helmcken, ki ponujajo najtežje plezanje v "naravnem" ledu, preplezala 80 metrov dolgo smer Interstellar Spice in jo ocenila z WI12. Smer se začne v Clash of the Titans (WI10+), potem pa krene levo in sledi 28 svedrovcem do roba jame. Klemen je za uspešen vzpon potreboval pet, Tim pa štiri poskuse. Britanec je po vzponu zapisal, da gre za njuno najtežjo preplezano ledno smer v karieri in predstavlja novo raven težavnosti lednega plezanja. Dodal je še, da gre za neverjetno izkušnjo, ki si jo bo zapomnil za vedno.

V spodnjem videu si lahko pogledate nekaj posnetkov plezanja in priprav na vzpon.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.