Pred dvajsetimi leti v Afriki

Objavljeno: 9. Maj 2019 - 15:16
Komentarji: 0 komentarjev

Pred dvajsetimi leti je ekipa hrvaških plezalcev v sestavi Elvir Sulić, Darija Bostjančić, Vice Bartulin, Vjekioslav Maštrović, Teodor Mandrapa, Ivica Matković in Boris Čujić obiskala Mali v Afriki.

Tam je naveza Čujić, Matković in Sulić v steni Kaga Tonda preplezala prvenstveno smer Croatica (6c+, 650m) na Kaga Tondo. Čujić in Matković sta se tudi kot prva povzpela na 150 metrov visoki stolp, ki sta ga v spomin pokojnega Darka Dulara (ponesrečil se je dve leti prej v Yosemitih) poimenovala Dular tower, preplezano smer pa Darkov san (6b).

Vir in fotografije: Boris Čujić.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.