POZOR! Podor v Severnem razu Male Mojstrovke

Objavljeno: 3. Avgust 2016 - 12:51
Komentarji: 0 komentarjev

V tretjem raztežaju smeri Severni raz v Mali Mojstrovki se je pred kratkim zgodil večji podor (v grebenu). Skale in drobir so se posule delno po smeri Severni raz, po kaminih levo (Kaminska smer), delno pa po smeri desno od raza. 

Podor je po opisu očividca bil ogromen, smer pa je trenutno daleč od tistega kar je prej bila. Ogromno skal je po kaminu priletelo do tal. Smer (S raz) je v spodnjih dveh raztežajih skoraj zasuta s peskom, na območju podora pa je ogromno velikih skal, ki čakajo na minimalno silo, da jih požene v dolino.

Plezanje v smeri in gibanje pohodnikov pod steno je objektivno nevarno!

Vir in fotografija: Ljubo Hansel FB profil in gore-ljudje.net.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.